timianæbler/løg

Timianæbler/løg , tilbehør til 4 pers.

2 æbler (300 g)

2 løg (300 g)

olivenolie+smør

1bdt timian

salt og peber

 

Skyl og tør æblerne, del dem i kvarte og tag kernehuset ud. Del hver kvarte i 3 både.

Skræl løgene. Rodskiven skæres fri for tør/brun skal men bevares. Hold løgene med rodskiven opad og skær dem i kvarte og derefter hver kvarte i 3 både der alle har lidt rodskive, så løgbådene hænger sammen i den ene ende.

Varm olie/smør op på en stor pande og læg løgbådene på siden i krans og æblebådene på siden i krans. Når løg og æbler er let brunede vendes alle både, der drysses med timian, salt og peber.

Når de er brune tages de af og man fortsætter på samme måde med resten af bådene.

Serveres til stegt flæsk, pølse, leverpostej, mørbradbøf eller koteletter.

Silvert