5. december 2013

En patty er en lille rund stegt "kage" af grønsager. Ligesom rösti.

spaghettisquashpatties

Spaghettisquash-patties, ca.15 stk

1 spaghettisquash ca. 1 kg

100 g havremel eller anden meltype

3 fed presset hvidløg

1 tsk salt

½ tsk knust peber

75 g revet tør ost

3-4 forårsløg i tynde ringe

1 æg

 

Flæk squashen og skrab kernerne ud. Drys med salt og peber og bag dem i ovnen med skærefladen opad ca. 45 min ved 200 gr.

Havremel laver man ved at køre havregryn i foodprocessor. Bland mel hvidløg, salt, peber, ost og løg.

Når squashen er kølet lidt af rives spaghettien ud af frugten med en gaffel. Frugtkødet køler mere af og presses i hænderne så en stor del af saften presses ud.

Alt røres sammen og der formes ca. 15 patties, som steges i olivenolie til de er brune og sprøde.

Her er de serveret med rød grønkål der er hakket og krammet i en dressing af mayonnaise, citron og tyttebærsyltetøj. Der er drysset græskarkerner over.

Silvert