En fransk klassiker der er lettet lidt.

selleriremoulade

Selleriremoulade

1 l kogte selleri-pinde

1 dl yoghurt eller cremefraîche

2 spsk mayonnaise

1 tsk dijonsennep

½ tsk sennepsfrø (hvis man har)

salt og peber

Sellerien skrælles, skæres igennem og lægges på skærefladen.

Der skæres tynde skiver (2 mm). Når man har skåret 7-8 skiver (eller hvor mange man kan styre), lægger man dem i en stabel og skærer i tynde pinde (2 mm). Hvis pindene er meget lange skæres de igennem på tværs. De skal ikke være længere end tændstikker.

Læg pindene i en stor skål med vand og citronsaft, så de ikke bliver mørke.

Kog vand op i en stor gryde og kog selleripindene 1-2 min.

Derefter skylles de straks under koldt vand, drypper af og hældes ud på et viskestykke.

Når de ikke er pjaskvåde er de klar til brug.

Rør dressingen sammen og vend den ned i sellerien i en skål.

Vil du lave den rigtig fransk bruger du udelukkende mayonnaise. (1,3 dl)

Selleriremoulade smager godt til frikadeller, laks og kylling.

Silvert