rugmels-pizza

Rugmelspizza m/kartoffel

Dej:

2 dl lunkent vand

10 g gær

1 spsk salt

1 spsk olivenolie

150 g sigtemel

150 g groft rugmel

Opløs gæren i vandet og rør salt og olie i. 

Bland melet og rør det i. Gem lidt til udrulning senere.

Ælt dejen igennem og dan en kugle.

Hæld lidt olie på overfladen og fordel den med hænderne på hele dejens overflade.

Lad dejen hæve under låg i 2 timer.

Fyld:

3 vaskede og godt skrubbede kartofler.

1 l koldt vand

1 spsk salt

evt. 3 forårsløg i skrå skiver

2 spsk olivenolie

urtesalt og peber

evt. tør pølse/bacon i tynde skiver

100 g gede-friskost

Krydderurter

Kartoflerne skæres i 2-3 mm skiver og lægges i vand med salt 1 time.

Kartoflerne drænes og klappes tørre i et viskestykke.

Dejen rulles tyndt ud og en smule olie klappes ud over overfladen.

Kartofler og løg (hvis de er med) vendes rundt i olivenolien.

Kartoflerne lægge tyndt taglagt over dejen og løgene drysses over.

evt. pølse/bacon lægges på.

Drys med salt og peber.

75 g gedeost smuldres over og pizzaen bages i bunden af ovnen 20-30 minutter ved 250 gr.

Inden servering smuldres resten af osten og krydderurterne (her:timian) over.

 

Silvert