Tagen tur til stranden og saml hybenroser.

Rosensirup kan bruges til glasur til rosengifler, saftevand, bowle m/hvidvin og danskvand, smagstilsætning til syltetøj (især jordbær og hindbær er godt) og hvad du selv kan finde på.

Rosensirup

Rosensirup

2½ dl vand

½ tsk citronsyre

250 g rosenblade

250 g sukker

Kog vand og syre op.

Tilsæt 1/3 af bladene og rør i dem til de bliver blege og bløde. Hæld dem op i en si og pres vandet af med bagsiden af en ske. Hæld rosenvandet tilbage i gryden.

Gentag med 1/3 rosenblade 2 gange mere. Tilsæt evt. lidt mere vand undervejs. Der skal være ca 1½-2 dl tilbage.

Tilsæt nu sukkeret og kog op og hæld på flaske.

Siruppen kan godt gelére, hvis den er blevet koncentret, så brug en flaske/glas med bred åbning.