rosengifler

Rosengifler, 12 stk

Syltede rosenblade: Bland 25 g rosenblade med 25 g sukker og 1 nip citronsyre i en plastikpose. Slå knude på posen, så den er som en ballon og ryst blade, sukker og syre gentagne gange i 1 times tid.

Giffeldej: 

1/4 pk gær

50 g smør

1½ dl mælk

2½ spsk sukker

1/4 tsk salt

½ æg

ca. 5 dl hvedemel (1 dl kan skiftes ud med fint fuldkornsmel fx af spelt)

½ æg til pensling

Smuldr gær i en skål. Smelt smør og hæld mælken på panden og straks over gæren. 

Rør sukker, salt og æg i. Derefter melet.

Dejen skal ikke være for fast. Ælt den evt med en spatel på bordet.

Smør en skål med olie og skovl dejen op og lad den hæve 1 time eller til dobbelt størrelse.

Ælt dejen igennem og del den i 12 stykker som rulles til pølser.

Tag en pølse op og rul den mellem hænderne, så halvdelen bliver lang og tynd.

Læg den på bordet og tryk den tykke ende flad og læg nogle rosenblade på.

Gifler Arbejdsgang

Fold dejen over roserne og klem godt til. Rul derefter videre hen over den tynde ende. Træk dejen lidt, så rullen bliver stram.

Pensl med æg og bag 10 min midt i ovnen ved 225°C

Dekorér med glasur: 

 4 spsk flormelis rørt med 4 tsk rosensirup. Fyld glasuren i en lille plasikpose, slå en knude og klip et lille hjørne af.