Denne opskrift er fra et italiensk madblad "Le regioni a tavola", "Regionerne på bordet" hjembragt fra en ferie i 1998. Opskriften skulle angiveligt være fra Lombardiet.

Risotto I Con Borlotti

Risotto con i borlotti, 2 pers som hovedret, 4 pers som tilbehør

150 g carnaroli-ris (jeg bruger grødris, det fungerer perfekt)

250 g borlotti-bønner

100 g tomater (1 stor)

6dl kødsuppe (bouillon fra terning kan bruges)

25 g flæsk eller pancetta

½ løg

½ dl  rødvin

15 g reven parmesan

10 g smør

1 spsk olivenolie

Bælg bønnerne. Læg dem i en gryde med rigeligt koldt vand med salt. Kog og afdryp, når de er al dente.

Skold og flå tomaterne. Del i halve og hak groft. Pil løget og skær i tynde skiver.

Hæld suppen i en gryde og varm op ved middelvarme.

Hak flæsket fint og brun det sammen med løget ved lav varme i olie og halvdelen af smørret. Tilsæt tomaterne og kog i 10 min. Tilsæt bønnerne, bland godt og kog under låg nogle minutter.

Tilsæt risen og vend i gryden i 5 min. Stænk imens med vinen og kog til det er fordampet. Fortsæt kogningen under stadig omrøring og tilsæt den nødvendige suppe lidt ad gangen.

Når risen er knapt mør tages gryden af ilden og resten af smørret og osten røres i. Varm igennem og servér med reven ost.

Uhmm! Italiensk skovlemad!

Silvert