Alle kender æblefisk, så her har vi rabarberfisk.

Rabarberfisk

Rabarberfisk, 12 stk

200 g rabarber renset og skåret i 1 cm stykker.

4 spsk sukker

1 knsp kanel eller vanilje

25 g tahin (sesampasta)

25 g flormelis

eller 50 g marcipan

6 plader butterdej (én æske frosne)

Kog rabarber med sukker og krydderi ved meget lav varme til rabarberen er mør og sukkeret smeltet. Ingen tilsætning af vand.

Lad rabarbermassen køle af og tænd for ovnen 200 gr.

Ælt tahin med flormelis eller brug marcipan.

Læg butterdejspladerne ud på et bord der er drysset med lidt mel.

Efter 5 min kan du skære hver plade i 2 kvadrater. Rul hvert kvadrat lidt ud, så det beholder højden, men bliver rektangulært.

Del tahin eller marcipan i 12 små stykker, rul dem til en lille stang og læg en lodret på hvert stykke,

Læg en skefuld rabarber masse ovenpå og fold begge sider af dejen ind over midten.

Klem enderne godt sammen med en gaffel.

Pensel med æggehvide, drys med sukker  og bag kagerne 20-25 min.

Silvert