Midt Kimchi

Traditionel Midtsjællandsk kimchi, serveret på høstfestivalen 2017

1 grønt spidskål skåret i 2 X 2 cm

1 rødt spidskål skåret i 2 X 2 cm

1 stor groft revet gulerod 

1 groft revet glaskål

3 spsk salt

10 fed pillede hvidløg

2 spsk fint revet ingefær

1 fint hakket rød chili

½ dl fiskesauce

Evt. hakket æble eller pære (Thomas havde skåret pære i)

 

Læg den skårne kål, gulerod og glaskål i et stort fad.

Drys salt over og kram indtil der dannes rigelig væske.

Tilsæt hvidløg, ingfær, chili og fiskesauce, tag gummihandsker på og bland godt.

Fyld kimchi'en i patentglas, pres den godt sammen og hæld lagen over. Den skal dække grønsagerne.

Stil glassene et sted uden direkte sollys ved 18-20°C

Åben glassene 1 gang om dagen for at lette trykket.

Kimchi'en er færdig efter 4-7 dage, når der ikke dannes overtryk mere.

Den kan spises straks og ændrer smag med tiden.

Thomas og Silvert