Spinat _kikærte Tærte

Kikærtepie

Pieskal:

1dl havregryn, 2 dl hvedemel, 125 g smør, 2 spsk koldt vand.

Kør havre, mel og smør i foodprocessor til smørret er "væk". Tilsæt vand og kør til dejen er samlet i en klump. Rul dejen ud og læg den i en springform eller tærteform. Prik den og forbag den 10 min ved 200 gr. 

Fyld:

200 g kikærter eller 1 dåse med 430 g

500 g spinat eller bladbede

1 tsk salt

1 løg

1-2 fed hvidløg

2 spsk olie

1 tsk gurkemeje

2 æg

2 dl kaffefløde

muskatnød, salt og peber

Udblød kikærterne natten over og kog dem ca 1 time eller køb dem færdige på dåse.

Rens og damp spinat/bladbede, afkøl, pres vandet af og hak groft.

Hak løgene og svits dem i olie. Rør gurkemeje i og steg videre.

Tilsæt kikærter og blade og bland godt. Hæld det i pieskallen.

Pisk æg, fløde og krydderier sammen og hæld over. 

Bages lidt lavere end midt i oven ved 200 gr i 30 minutter.

Silvert