Kålsalat

LØFF var med på Herslev Bryghus Høstmarked i år (2012) og her solgte vi vores kålsalat med kål fra Barrøw & Trutti/S mark på Ravnshøjgaard

Til 4-6 personer skal du bruge:

1 stort spidskålshoved

4-5 stængler rød eller alm. grønkål

5 gode syrlige faste æbler

1 god buket hakket persille

2 håndfulde let hakkede ristede hasselnødder

 

Dressing

1 god spsk dijon sennep

2-3 spsk. æbleeddike, lys malteddike eller kryddereddike (alt efter lyst, men godt med en relativt lys smag og farve)

1 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft eller honning

1 dl. koldpresset rapsolie

Salt og peber 

 

Start med dressingen.

Kom alle ingredienserne, på nær rapsolien, ned i en rundbundet skål og rør dem sammen. Hæld olien i, i en tynd stråle, imens du rører med et piskeris i nogenlunde god fart. Herved vil dressingen blive tyk og ensartet. Smag til med salt, syre og sødme - den skal have en god balance imellem alle delene.

Stil dressingen til side og skål med de andre i køkkenet

Grøntsagerne.

Først og fremmest ordner og skyller du alle grøntsagerne grundigt, så der ikke er nogen jordrester tilbage. 

Tag spidskålhovedet og del det i to på den lange led - skær det nu i tynde strimler fra spidsen og ind mod stokken. Stokken skærer du fra når du når så langt, og strimler resten af kålhovedet uden. 

Riv grønkålen fra den grove stilk og give stilkene til hønsene eller naboens høns - alternativt ned i komposten. 

Saml grønkålen i en håndfuld og hak denne på et skærebræt så den er nogenlunde fint hakket. 

Hak persillen og skær æblerne i fine både og kom dem op til den hakkede kål - bland nu alle dele med hænderne og hvis I er klar til at spise, vend dressingen i. Husk at smage til! 

Fordel salaten på et flot fad og kom nødderne over

Velbekomme! 

MH

Spidskål