Kåldolmere med vietnamesisk smag. Du kan også bruge din sædvanlige frikadellefars.

kåldolmere & stuvet hvidkål

Kåldolmere & stuvet hvidkål, 4 personer

1 hvidkålshoved

Fars:

450 g hk oksekød

1 æg

3 spsk fiskesauce

1 spsk ristede sesamfrø

1 spsk fint hk ingefær

½ tsk chili

1 tsk salt

Stuvning:

3 spsk hvedemel

50 g smør

ca. 3 dl mælk

½ tsk salt

½ tsk muskatnød

peber

3 spsk revet tør ost

 

En stor gryde vand sættes over at koge. Gerne en pastagryde med si-indsats.

De yderste grimme blade tages af hvidkålet.

Hovedet dumpes (FORSIGTIGT!) ned i det kogende vand og tages op igen efter 3-5 min.

De yderste bløde blade rulles forsigtigt af og hovedet dumpes igen i gryden.

Processen gentages til man har 12 hele blade.

Bladene skæres til så det nederste tykke stykke skæres fra og lægges sammen med blade der er gået i stykker. Hvis ingen er gået i stykker er du meget dygtig og må pille nogle flere af hovedet, så du har til stuvningen.

Farsen røres sammen og en portion som en frikadelle lægges på den tykkeste ende af bladet, som foldes én gang over farsen, hvorefter siderne foldes ind. Derefter rulles resten af bladet op.

En pande med låg smørres med olie og rullerne lægges tæt i panden og steges længe ved lav til middel varme. De vendes én gang undervejs.

Afskåret hvidkål og evt flere blade hakkes og koges mørt i lidt vand. Drænes.

Til stuvningen smeltes smøret, melet piskes i og der bages op med mælken. Pisk krydderierne i og tag stuvningen af varmen inden osten røres i. Lige inden servering røres kålen i.

Silvert