juleroulade

Juleroulade

250 g græskarmos

3 æg

100 g sukker

100 g farin

100 g (1,8 dl)fuldkornsmel

½ tsk bagepulver

½ tsk natron

½ tsk stødt kanel

½ tsk stødt nellike

1/4 tsk salt

1 kop hakkede valnødder til rulning.

½ kg æblemos til fyld.

 

Tænd ovnen på 190 gr.

Skræl og damp græskar. Lad det køle af uden låg, så det tørrer lidt på overfladen.

Mos græskaret i en si eller med minihakker/stavblender.

Pisk æg og sukker tykt og skummende. Pisk græskarmos i.

Bland alt det tørre grundigt i en skål og vend det derefter i æggemassen.

Bred dejen ud på meldrysset bagestykke, helt jævnt.

Bag i 10-12 minutter.

Hak valnødder og drys dem ud over et stykke bagepapir (evt. blandet med sukker).

Vend den bagte bund ud på valnødderne, ved at løfte den i hjørnerne af bagestykket, og læg et rent viskestykke over. lad det køle lidt af.

Træk bagestykket af bunden og bred æblemos jævnt ud over hele bunden.

Rul stramt sammen ved at løfte og presse bagepapiret med valnødderne op og fremad.

Silvert