20130702_180650

Italiensk bladbedetærte

Tærtedej:

125 g mel

50 g smør

1 spsk koldt vand

½ sammenpisket æg

½ tsk sukker

salt

Kør mel og smør i foodprocessor til smøret er "væk".

Tilsæt vand, æg, sukker og salt.

Kør til dejen hænger sammen i en klump.

Tag dejen op og rul den ud og læg den i en tærteform 22 cm i diameter.

Sæt formen i køleskabet. Tænd ovnen på 160 gr.

Fyld:

300 g bladbede blancheret og groft hakket.

Grove stilke skæres fra og bruges som selvstændig grønsag.

25 g smør

25 g mel

1½ dl mælk

Smøret smeltes og melet røres i. Mælken tilsætte ad et par omgange. Opbagningen piskes helt jævn mellem mælketilsætningerne.

Gryden tages af varmen.

20 g parmesan

2½ sammenpisket æg

salt, peber, muskat

Røres i opbagningen.

Bladbederne knuges fri for væde og vendes i.

Hele balladen fordeles i tærtedejen og bages i ovnen 45 minutter.

Silvert