En lille delikatesse af "det vilde" i naturen.

Hyldebær, modne eller umodne, er giftige som rå.

Giftstoffet ødelægges ved kogning.

Hyldebær -kapers

Hyldebær-kapers

4oo g grønne hyldebær + 100 g salt

Lage:

3 dl eddike, 1 tsk salt, lidt kværnpeber, lidt revet muskat, evt. 1 spsk sukker.

1 lille laurbærblad til hvert glas.

Skyl hyldebærene grundigt  og bland dem med saltet i en plastikpose, som lægges i køleskab til dagen efter.

Bland lagen og kog den op. Skyl i mellemtiden hyldebærene i en trådsigte.

Kog hyldebærene i lagen 2 min.

Ske bærene op i små skoldede glas og læg et laurbærblad i hvert glas.

Tilsæt evt 1 tsk atamon til lagen og hæld den over bærene i glassene. Låg på og velbekomme.

Silvert