Her er gulerodskagen fra den biodynamiske foredragsaften.

Den er oprindeligt en præmiekage fra en kagekonkurrence i Alt for Damerne engang i 80'erne.

gulerodskage

Gulerodskage

1½ dl olie

2 dl sukker

2 æg

2 dl gulerod

200 g mel

1 tsk salt

2 tsk bagepulver

2 spsk vaniljesukker

1 spsk kanel

80 g rosiner

Tænd ovnen på 170 grader.

Pisk olie, sukker og æg grundigt sammen.

Bland alle de tørre ingredienser og rosinerne grundigt.

Rør dem i olie-, sukker-, æg-blandingen.

Fordel dejen i en sandkageform eller en lille bradepande ca. 18*24 cm og bag 45 min.

Glasur

50 g smør, 50 g flødeost (originalt: en lille Clara Flødeost, men de findes ikke mere), 2 dl flormelis, 1 tsk vaniljesukker.

Rør alt grundigt sammen og smør på kagen, når den er HELT afkølet.

Silvert