grønkålsalat m/kikærter

Grønkålsalat m/kikærter

1-1½ l fint hk grønkål

240 g kogte kikærter (=1 ds for os som er dovne)

1 fint hk grøn porretop

1 dl ristede groft hk mandler (+1 tsk olie)

1 dl ristede sesamfrø

2 avocados i tern

Dressing :

3 spsk rapsolie (den ene kan evt være sesamolie, hvis man har)

1 spsk frugteddike

1 spsk honning

1-2 tsk fint revet ingefær

salt og peber

 

Start med at røre dressingen grundigt sammen.

Rens og skyl grønkålen og riv de groveste ribber af.

Læg kålen i et viskestykke og sving den rundt, så den tørrer lidt.

Puls-hak i foodprocessor 1-2 min eller hak fint med kniv på brædt.

Fjern de groveste yderblade på en porretop. Rens og hak resten fint.

Rør kål og porre med dressing.

Rør mandlerne i en skål med 1 tsk olie til de er fedtede.

Bred dem ud på en bageplade og rist dem 10-12 min ved 200 gr i ovnen. (HOLD ØJE)

Sesamfrøene ristes tørt på en stegepande ved høj varme og konstant omrøring.

Skrær avocadoerne igennem og pil stenene ud. Skær dem i kvarter på langs, træk skallen af og skær dem i tern.

Vend alt sammen i en skål og hæld salaten ud på et fad.

Silvert