Bladbeder og Sølvbeder

Bladbeder og sølvbeder er faktisk den samme grøntsag og smager som en mellemting mellem spinat og spinatblade. Og sådan skal de også tilberedes. Stilkene er lidt mere sejlivet end bladene - så del dem evt. fra hinanden, og tilbered dem forskelligt. 

Stilkene er gode i wok, forårsruller, omeletter, tærter, gratineret, stegt etc. - De skal have lidt varme. 

Bladene egner sig fx. rigtig godt i fløde og vin - fx til fisk. Her er det dog vigtig lige at blancherer bladene først - nøjagtigt som spinat - og vendt i fløde og vin, der sammen er reduceret godt ned og smagt til med citron, salt og peber.

Hvis du i weekenden mangler en aktivitet - så gå en tur ud i Storskoven - og se ind mellem løvtræerne. Her vokser masser af svampe - fx den brune rørhat og den ultra lækre Carl-Johan svamp. Rist dem på panden og bland dem i fløden, samme med bladbede-bladene - rist et stykke godt brød, og gnid det ganske let med hvidløg. Kom hele herligheden på, og drys lidt hakket persille på og en kværn peber - hold fast på hat og briller, for det smager himmelsk! 

MH