bagte beder m/urtecreme 

Bagte beder (rød-,gul-,bolsje-) med urtecreme og sur/sød/salt-dressing

 ½ kg beder

1 tsk olivenolie

150 g syrnet mælk (skyr, yoghurt, ymer, creme fraïche eller lignende)

7 blade finthakkede ramsløg (eller timian, basilikum, persille eller lignende)

1 spsk sojasovs

1 spsk honning

1 spsk æblecidereddike

 

Skrub bederne rene. Tør dem. Gnid dem i lidt olie og bag dem ved 220 gr. i 30 min.

Sluk for ovnen og lad dem blive derinde til de er kolde.

Pil skallen af og skær bederne i mundrette både. Læg dem i en pose med 1 tsk olivenolie. Ryst! Og stil tilside.

Rør tykmælken med ramsløg og lad det trække.

Rør soja, honning og eddike sammen.

Læg bederne op på et fad. Læg skefulde af tykmælken rundt i bederne.

Dryp dressingen over.

 

Vi stegte og skivede nogle hjemmelavede chorizopølser oveni. Det smagte dejligt.

Bederne var stribede før de blev bagt.

 Silvert