Løff -opskrift Maj (1)

Asparges i bagt kartoffelmos

 

2 plader butterdej

250 g asparges

½ kg kartofler

25 g smør

15 g olivenolie

35 g reven tør ost

1 æg

1 dl mælk

urtesalt

muskat

 

"Lim" 2 plader butterdej sammen med vand til et langt smalt stykke. Rul det lidt ud og læg det i en aflang form.

Knæk de stive ender af aspargeserne og kog dem kort (1-2 min). Skær dem i mindre stykker.

Kog kartoflerne og pil dem. Pres dem i en kartoffelpresse eller mos dem fint.

Pisk dem med smør, olie, ost, æg, mælk og krydderier.

Fyld mosen i en frysepose, klip et hjørne af (ca 2 cm) og pres striber på langs i butterdejen.

Læg asparges i mosen og bag den gylden ½ time ved 200 gr midt i ovnen.

Silvert