Æbleflæsk med grønt

En lækker og forholdsvis hurtig-lavet efterårsret. Den er vel også klimavenlig, da det hele tilberedes i panden.

Nedenstående portion rækker til 2 voksne som eneste ret. Hvis man bruger den som forret eller indslag på et frokostbord rækker det nok til 4-6 personer.

Indgredienser:

1 pakke økologisk bacon (vistnok 100gr)

5-6 æbler - færre hvis de er store, og flere hvis det er nedfaldsæbler, hvor der er meget spild - der skal være en god pandefuld æblebåde (men ikke så meget, at der er besværligt at røre i panden) 

3 stilke bladselleri

1 squash (200-300gr)

1 løg

1 fed hvidløg

frisk timian (eller tørret)

Sort peber

Salt

(evt lidt sukker, hvis æblerne er meget syrlige)

Fremgangsmåde:

Æbler med skræl skæres i både (brug evt, en æbledeler og del så hver båd igen på langs).

Bladselleri i skiver - ikke for tykke

Squash skæres i små tern.

Løgnene hakkes.

Baconskiverne halveres, steges sprøde ved middel varme på panden og tages op af panden.

Øvrige ingredienser - bortset fra æbler - kommmes på panden, og steges et par minutter i baconfedtet under omrøring.

Æblerne kommes oveni, det hele steges videre til æblerne er møre (smag evt til med lidt sukker her). Rør en gang i mellem - skru eventuelt ned for varmen - æblerne må ikke brænde på!

Bacon kommes tilbage på panden, smag til med sort friskkværnet peber og salt  - rør rundt og sæt panden på bordet og spis godt rugbrød til.

Velbekommen

Indsendt af MBJ