Kalv og lam fra Hesselbjerggaard

26. november 2013

Hesselbjerggaard i Lejre har slagtet kalve og lam, og er du hurtig, kan du købe ind til fryseren. 

Kalvekød
Det økologiske kalvekød koster: 

a): 90 kr./kg for 10 kg (heraf ca. 3x1 kg hakket): 900 kr.
b): 80 kr./kg for 20 kg (heraf ca. 6x1 kg hakket): 1600 kr.
c): 70 kr./kg for 30 kilo (heraf ca. 9x1 kg hakkket): 2100 kr.
d): 85 kr./kg for 5x1 kg hakket kalvekød: 425 kr.

En pakke består af højreb, mørbrad, yder- og inderlår, ossobuco, culottesteg, tyndstegsfilet og bov, samt det hakkede kød som angivet.

Hver udskæring ligger i pose for sig og er lige til at lægge i fryseren.

Bemærk, at prisen er uden ben, dem kan du få gratis med, hvis du ønsker det.

Lam
Det økologiske lammekød koster:

e): 90 kr./kg for 5 kg pakke: 450 kr.
f):  85 kr./kg for 10 kg pakke: 850 kr.

En pakke består af kølle/bov, koteletter, hals, ryg og ½ slag til rullepølse. Slagteren fordeler udskæringerne, så alle får lidt af hvert og vi lander på den rigtige størrelse. Hver udskæring ligger i pose for sig og er lige til at lægge i fryseren.

Sådan gør du
Der er begrænsede mængder, så det er først til mølle princippet, der gælder. Og så skal du selv hente kødet hos slagteren i Slangerup:

  • Vælg den eller de pakker, du ønsker (A til F)
  • Send en mail om dit valg til Michael@Hesselbjerggaard.dk og sæt beløbet ind på Hesselbjerggaards konto i Merkur Bank.Reg. nr. 8401 konto nr. 0004228401
  • Hent kødet på Kosakgårdens Slagteri, Månevej 7, 3550 Slangerup.Onsdag d.11. december kl. 15.00-17.30. Michael fra Hesselbjerggaard er der og byder - som altid - på en kop kaffe. Hvis afhentning 11.12. er umulig, så skriv en mail til Michael.

Lidt om Hesselbjerggaards kalve og lam
Gården har gotlænderlam og dexterkalve. Dyrene går sammen på marker og enge, hvor de får en langsom opvækst på græs og urter. Det gør, at kødet er mørkt og velhængt med korte fibre, hvilket gør det særligt lækkert!

Du er altid velkommen til at komme på besøg på gården og se til dyrene, som går ude året rundt, og så kan du jo prøve trækfærgen over Kornerup å, mellem gården og Svogerslev ved samme lejlighed.

Kalve og lam græsser på engene og passer på naturen, mens de vokser. Og de går sammen med deres mor og far hele deres liv