Bestil Danmarks bedste økologiske juleand gennem LØFF!

7. november 2012

Økologiske juleænder fra Gothenborg til LØFFs medlemmer

Torsdag den 13. december kan alle medlemmer i LØFF hente deres bestilte økologiske juleand på Ravnshøjgård inden for LØFFs normale åbningstid kl. 16:30-18-

Bestilling foregår ved at du indbetaler: 400 kroner for en and på 2,8 kilo eller 450 kroner for en 3,2 kilo and på LØFF's konto reg. 8401 konto: 0001174293 - fuldstændig ligesom når du bestiller LØFF grøntsagspose.

MÆRK din overførsel med ordet 'and' samt dit navn og telefonnummer. Bestiller du 2 ænder skriver du 'and x 2' og så fremdeles.

Frist for bestilling: Pengene og dermed bestillingen skal være afgivet senest torsdag d. 6.december

Gothenborg leverer ænderne til LØFF/Ravnshøjgard torsdag den 13. december og det er LØFF-medlemmer Trine Krebs og Jacob Ilskov, som står for bestilling, modtagelse af varerne samt udlevering af ænderne til alle LØFF medlemmer. Ænderne vil blive udleveret dybfrosne, så det er en god idé at medbringe en køletaske/kasse til hjemturen.

Juleand

Her følger lidt om ænderne, som jeg (Trine Krebs) mener er et godt bud på Danmarks bedste økologiske and! Teksten er taget fra Gothenborgs hjemmeside, www.gothenborg.dk - hvor du kan læse meget mere.

Om Gothenborg Anden - direkte fra hjemmesiden, avlerens egne ord.

Det er et liv i det fri. Sundt og ustresset. Masser af kløvergræs og økologisk GMO-frit foder ænderne får i deres 14 uger lange levetid.

Sådan skal det være med ænder og andet fjerkræ, mener Lone Hedegaard. De skal færdes i deres naturlige miljø. Og de skal gå på kløvergræs i den periode græsset er i vækst. Dvs. over sommeren, så kan fjerkræet nemlig optage al den kraft og næring der findes i kløver og græs. Derfor sælger vi ikke fersk fjerkræ op til jul. Vores ænder skal nemlig ikke gå på marken i oktober, november og december. Det er ikke dyrevelfærd!

Vi får ællingerne hertil som daggamle, og allerede efter få dage får de adgang til grønt foder, som mælkebøtteblade og kløvergræs. De går i det fri i 14 uger til de er slagtefærdige - sunde og velnærede.

Gothenborg fjerkræet vokser langsommere end deres arts fæller, fordi de går ude og bevæger sig mere. Det giver en tættere struktur i kødet som har betydning for tilberedningen. Langsom stegning ved svag varme og så gerne 3 - 4 timer. Så opnår man det perfekte resultat. Saftigt mørt og velsmagende kød!

Slagtningen foregår på et lille privat fjerkræslagteri i Flensborg. De håndslagter vores fjerkræ, hvilket betyder af fjerkræet får en meget skånsom behandling og er pænt rengjort og indmaden intakt.

Trine Krebs tanker og kommentarer til, hvorfor vi har valgt Gothenborg anden - den er jo ikke ligefrem nærlokal!

Økologisk Fjerkræ, her kan vi virkelig tale om, hvad der skal komme først: hønen eller ægget. FOR en rigtig stor forhindring i overhovedet at lave økologisk fjerkræ i DK, handler om slagtning. Og når vi taler fjerkræ er ænder og gæs, sværere end kylling, som er svær nok! Der er meget få slagterier i DK (pt. et på Lolland og et flytbart slagteri), som kan håndtere små flokke af fjerkræ - og så skal de oveni være økologisk certificerede. Slagtning er som bekendt en vigtig faktor for ,at vi kan spise en juleand, og det er naturligvis ikke lovligt at en bonde kapper hovedet af ænderne og plukker dem og sælger dem direkte videre, hjemme fra køkkenbordet. Der er gang i tanker om flytbare slagterier, men det kræver meget…og indtil da, så er løsningen for økologiske fjerkræhold, at få dem slagtet i Flensborg. Det er jo helt gak gak, men her er så et slagteri, som tilgengæld leverer en supergod slagtning, hvor det er sikret at evt. smitte ikke går fra and til and, i og med at processerne er i små badges og det er håndarbejde. Opdrættet er også håndarbejde og hårdt arbejde. Jeg har fulgt Gothenborg i 10 år arbejde med det her professionelt, kæmpet… Og jeg synes de laver en rigtig god and af høj kvalitet. Og jeg håber, at I LØFFere derude, har lyst til at være med til en bestilling, så vi kan bryste os af at spise fantastisk and i Lejre hen over julen. Glæder mig til at se jer til udlevering af and den 13. december - hvis du har spørgsmål, så skriv til trine@praktiskoekologi.dk

 OBS: VI ARBEJDER LIGELEDES PÅ AT MEDLEMMER SNARREST KAN BESTILLE ØKOLOGISKE FLÆSKESTEGE TIL JUL GENNEM LØFF.