Leverandører

Porrer og persillerod

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Råvarer med lokale rødder
Som løffer er du med til at støtte den lokale produktion af økologiske fødevarer. Det giver blandt andet færre sprøjtegifte i vores omgivelser og et rigere dyre- og planteliv til gavn for os selv og de kommende generationer.

Markerne er lige rundt omkring os, og afstanden fra jord til bord er derfor kort her i Lejre. Det er både oplagt og rigtig hyggeligt, at maverne mættes af frugt og grønt, der gror lige i nærheden af vores hjem.

Vi handler derfor med lokale producenter, der er statskontrollerede økologiske eller på vej til at blive det. Vi synes nemlig, at det er vigtigt at tage medansvar for, at endnu mere landbrugsjord bliver omlagt til økologi. Og jo flere vi er i foreningen til at købe de lokale, økologiske varer, des større motivation er der for den enkelte landmand til at omlægge sin produktion.

Sådan gør vi
I Lejre kommune er der endnu ikke så mange, som dyrker frugt og grønt. Derfor er vi i opstarten af LØFF nødt til at supplere op med råvarer fra landmænd lige uden for kommunegrænsen. Men vi tilstræber et nærhedsprincip, så afstanden bliver så kort som mulig.

Vi handler med producenter fra levering til levering. Det gør det muligt at sikre variation i råvarerne, og at vi kun lige netop køber den mængde, der svarer til antallet af bestillinger.

I LØFF vil vi gerne være med til at begrænse udsmidning af mad. Derfor aftager vi også gerne mindre partier af friske råvarer, som producenterne kan have svært ved at få afsat til eksempelvis supermarkeder.

Løssalg
Vi har opstartet et mindre løssalg i forbindelse med torsdagsudleveringen af poser. Fra uge til uge kan du se løssalgsvarerne præsenteret her på forsiden af løff.dk under 'Denne uges pose'.

Her på hjemmesiden kan du snart læse en præsentation af de enkelte producenter, som råvarerne stammer fra. Men du er selvfølgelig altid velkommen til at skrive til bestyrelsen, hvis du vil vide mere her og nu.